Доступність посилання

ТОП новини

Прикордонники: із «Градів» стріляють із боку російського кордону


БМ-21 «Град», ілюстраційне фото
БМ-21 «Град», ілюстраційне фото

Підрозділи Збройних сил та Державної прикордонної служби зазнали по півночі на суботу обстрілу з систем залпового вогню БМ-21 «Град», які застосувалися з боку кордону Росії, заявила прес-служба Держприкордонслужби.

За цим повідомленням, були обстріляні підрозділи, що виконували завдання в рамках АТО поблизу населених пунктів Зеленопілля, Дякове, Бірюкове, Ізварине. Артилерія Збройних сил відкрила вогонь у відповідь, за командою міністра оборони в повітря підняли винищувачі, повідомляють прикордонники.

Раніше в суботу у прес-центрі антитерористичної операції повідомляли, що внаслідок цих обстрілів із «Градів» загинув один військовослужбовець і поранені 23. Група «Інформаційний спротив» інформує теж про одного загиблого і 17 поранених при цих обстрілах.

У п’ятницю українські силовики вже повідомляли про таку ж тактику сепаратистів, коли табір сил АТО біля села Зеленопілля того дня був знищений вогнем «Градів» сепаратистів саме з боку кордону Росії. Тоді 19 військовиків загинули, десятки були поранені.

Наразі не відомо, чи були такі обстріли здійснені з українського боку кордону, чи з території Росії.

XS
SM
MD
LG