Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура викриває зловживання на військовому заводі з замовленням для Нацгвардії


На державному підприємстві «Київський бронетанковий завод» під час перевірки виявлені зловживання на суму 12 мільйонів гривень на замовленні щодо бронетранспортерів для Національної гвардії, повідомила в суботу прес-служба прокуратури Центрального регіону з нагляду за додержанням законів у військовій сфері.

Як мовиться в повідомленні, в червні це підприємство отримало понад 64 мільйони гривень бюджетних коштів за поставлені бронетранспортери для потреб підрозділів Національної гвардії України і уклало договір на поставки корпусів до нових бронетранспортерів із комерційною фірмою, яка не є їхнім виробником і не має відповідної ліцензії на торгівлю товарами військового призначення, а фактично здійснює свою діяльність лише у сфері надання охоронних послуг і до того ж не перебуває за вказаною в договорі адресою.

Незважаючи на це, службові особи державного підприємства всупереч вимогам законодавства, а також умовам договору поставки, яким визначено проведення оплати продукції лише після її надходження, зловживаючи службовим становищем, із метою одержання неправомірної вигоди для приватного підприємства безпідставно перерахували йому кошти в розмірі 12 мільйонів гривень.

Відомості про це кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, почато досудове розслідування, повідомила прокуратура.

Національна гвардія, колишні Внутрішні війська МВС, нині бере активну участь в антитерористичній операції на частині території Донбасу і потребує для цього бойову техніку й озброєння.

XS
SM
MD
LG