Доступність посилання

ТОП новини

Безпека України є запорукою безпеки Європи – президент Румунії


Траян Бесеску, президент Румунії
Траян Бесеску, президент Румунії

Безпека України є запорукою безпеки Європи. Про це під час телефонної розмови з президентом України Петром Порошенко заявив gрезидент Румунії Траян Бесеску, передає прес-служба українського глави держави.

«Президент Румунії висловив свою повну підтримку і солідарність з Україною, яка сьогодні бореться за відновлення миру не тільки на своїй території, але і за стабільність у всьому регіоні. Зокрема, Траян Бесеску заявив, що безпека України є також запорукою безпеки всієї Європи і Румунії», – йдеться в повідомленні.

Бесеску наголосив, що Румунія та румунська меншина в Україні підтримують територіальну цілісність України та дії президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

З початку квітня на сході України триває антитерористична операція. Двічі бойовикам була надана можливість покинути регіон через оголошений президентом Петром Порошенком режим тимчасового перемир'я, на який втім озброєні сепаратисти не зголосилися. Головні сили на боротьбу з бойовиками з боку українських силовиків кинуті нині на Донецьк, Луганськ та довколишні території.

XS
SM
MD
LG