Доступність посилання

ТОП новини

Ірак заявляє, що відбив напад ісламістів на важливу ГЕС


Архівний відеокадр: «бойова машина» ісламістів в Іраку
Архівний відеокадр: «бойова машина» ісламістів в Іраку

Силові структури Іраку заявили в суботу, що відбили напад ісламістських бойовиків на місто Хадіта, в якому розташована життєво важлива для регіону гідроелектростанція й водосховище і яке є стратегічно важливим пунктом.

За їхніми словами, в сутичці загинули 13 нападників і четверо працівників іракської поліції, але силовики далі утримують контроль над ГЕС і греблею.

Бойовики ісламістського угруповання «Ісламська держава» почали напад мінометним вогнем, а потім продовжили його силами стрільців на автомашинах.

Бої з ісламістами тривали в суботу і в інших частинах Іраку. Зокрема, у провінції Діяла бійці курдського ополчення «пешмерґа» з допомогою танків і артилерії вибивали бойовиків із місцевості біля містечка Джалавла, приблизно за 150 кілометрів на північний схід від столиці Багдада.

А до міста Рамаді, десь за 120 кілометрів на захід від Багдада, завершували перекидати вертольотами близько 4 тисяч добровольців-шиїтів, прихильників уряду, щоб посилити урядові війська у протистоянні сунітським ісламістам.

Радикальне сунітське угруповання «Ісламська держава», донедавна відоме за назвою «Ісламська держава в Іраку і Великій Сирії», останнім часом захопило значні території на північному заході Іраку, як і на півночі Сирії, і заявляє про створення на них своєї держави, «ісламського халіфату».

XS
SM
MD
LG