Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: українські військові не обстрілювали територію Росії


Будівля МЗС України
Будівля МЗС України

Українські військові не обстрілювали, не обстрілюють і не будуть обстрілювати територію Росії. Про це заявили в МЗС України у відповідь на заяву МЗС Росії, що начебто українські військові обстріляли російське місто Донецьк Ростовської обсласті.

«У зв’язку із поспішними та безпідставними твердженнями МЗС Росії щодо нібито обстрілу українською армією території Російської Федерації, МЗС України офіційно заявляє, що, за даними сил антитерористичної операції, українські військовослужбовці не вели вогню в місцевості, про яку йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства РФ. Українські військовослужбовці ніколи не обстрілювали, не обстрілюють і не обстрілюватимуть території сусідньої держави та житлових кварталів», – йдеться у повідомленні.

В українському МЗС наголосили, що очікують від Росії «об’єктивності та неупередженості у своїх оцінках щодо причин трагічного інциденту у місті Донецьк Ростовської області та готові до співпраці в його розслідуванні».

Міністерство закордонних справ Росії твердить, що обстріл фугасними снарядами міста Донецьк Ростовської області був здійснений українською армією.

За повідомленнями російських ЗМІ, 13 липня внаслідок влучання снаряда, випущеного з території України, у Донецьку Ростовської області загинула одна людина, ще двоє поранені.

Українські військові стверджують, що бойовики ведуть вогонь в обидва боки, провокуючи Росію на пряму військову агресію з участю регулярних частин російської армії.

XS
SM
MD
LG