Доступність посилання

ТОП новини

Аудит президентських виборів в Афганістані займе три тижні


Фаворити президентських перегонів в Афганістані, Абдулла Абдулла (Л) і Ашраф Гані (П)
Фаворити президентських перегонів в Афганістані, Абдулла Абдулла (Л) і Ашраф Гані (П)

Аудит президентських виборів в Афганістані займе три тижні. Про це заявив голова Незалежної виборчої комісії цієї країни Юсуф Нурістані. Він каже, що виборча комісія планує сформувати 100 команд, які перераховуватимуть близько тисячі бюлетенів щодня.

Ця заява з’явилася після того, як двоє фаворитів президентських переговнів в Афганістані, Абдулла Абдулла і Ашраф Гані погодилися на перерахунок 8 мільйонів бюлетенів на виборах, які відбулися 14 червня. Домовленість між суперниками була досягнута після переговорів з держсекретарем США Джоном Керрі, який відвідав Кабул.

За словами голови Незалежної виборчої комісії Афганістану, перегляд результатів голосування «має бути сприйняй обома кандидатами на президента», а перегляд проводитиметься у присутності представників обох сторін та міжнародних спостерігачів.

Згідно з попередніми результатами виборчої комісії Афганістану, за Ашрафа Гані проголосували 56,44% виборців, тоді як за його суперника Абдуллу Абдуллу – 43,56%.

Голова виборчої комісії Афганістану пішов у відставку 23 червня після того, як інший кандидат Абдулла Абдулла звинуватив його в підтасовуванні на користь Гані результатів другого туру виборів, що відбувся 14 червня. Політики вступили в політичний конфлікт після другого туру президентських виборів, оголошуючи кожен про свою перемогу і звинувачуючи один одного в маніпуляціях з голосами.

XS
SM
MD
LG