Доступність посилання

ТОП новини

Мер Донецька переїхав до Києва після погроз «ДНРівців»


Олександр Лук'янченко
Олександр Лук'янченко

Міський голова Донецька Олександр Лук'янченко виступив зі зверненням, в якому заявив, що залишив місто у зв'язку з прямими загрозами життю. Він заявив про ультиматум і погрози з боку представників угруповання «ДНР»: вони вимагали забезпечення своїх військових потреб, навіть на шкоду мешканцям.

«Три дні тому мені як міському голові, висунули ультиматум: від мене зажадали займатися не забезпеченням життя городян, а забезпеченням військових потреб «ДНР», зокрема на шкоду мешканцям. Увесь цей час я намагався налагодити діалог для мирного вирішення конфлікту, проте мені прямо заявили: мирні ініціативи не цікавлять військових «ДНР», – заявив мер Донецька у відеозверненні, поширеному в понеділок.

Він запевнив, що, як і раніше, є прибічником мирних переговорів, оскільки усвідомлює, що «означає війна і руйнування для мільйонного міста».

«На жаль, моя позиція не дозволяє мені перебувати в Донецьку, оскільки мені прямо заявили, що в цьому випадку можливе моє фізичне усунення. Я перебуваю в Києві і тут маю намір обстоювати інтереси рідного міста до зміни ситуації», – також повідомив Лук'янченко.

Він додав, що за першої можливості повернеться до Донецька.

XS
SM
MD
LG