Доступність посилання

ТОП новини

Росія далі підтримує сепаратистів в Україні – Держдепартамент США


Сполучені Штати звинувачують Росію в підтримці сепаратистів на сході України військовою технікою, включно із танками.

В оприлюдненому Державним департаментом США аналітичному матеріалі йдеться про те, що Вашингтон «не має доказів того, що підтримка Росією сепаратистів припинилася».

«Насправді, за нашими оцінками, Росія продовжує надавати їм важке озброєння, іншу військову техніку і фінансування, і, як і дотепер, дозволяє бойовикам вільно в’їжджати в Україну», – мовиться в документі.

Також американське зовнішньополітичне відомство стверджує, що Москва на одноіу з місць розгортання на південному заході Росії продовжує накопичувати військову техніку, зокрема й ту, яка більше не використовується російськими військами.

Держдепартамент також наголошує на домінуванні громадян Росії в керівництві організацій «ДНР» і «ЛНР». «Багато самопроголошених «лідерів» сепаратистів є вихідцями з Росії і мають зв’язки з російським урядом. Це все малює виразну картину продовження політики Росії з дестабілізації ситуації на сході України», – вважають аналітики Держдепартаменту.

США та Європейський союз мають запровадити подальші санкції проти Росії за відсутності її зусиль з деескалації ситуації на сході України. Про це йшлося у понеділок у телефонній розмові президента США Барака Обами і прем’єр-міністра Великої Британії Дейвіда Камерона.

XS
SM
MD
LG