Доступність посилання

ТОП новини

Росія стягнула війська за 10-12 кілометрів до українського кордону – РНБО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Російська федерація стягнула війська на відстань 10-12 кілометрів до українського кордону. Про це повідомив речник інформаційного центру Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Андрій Лисенко сьогодні на брифінгу в Києві.

«Росія продовжує стягувати війська до державного кордону України. Відомо про передислокацію 35-ї окремої механізованої бригади, що постійно дислокується в Алтайському краї, до Брянської області. Вона розташувалася навпроти Чернігівського прикордонного загону на відстані 10-12 кілометрів», – заявив він.

«Також зафіксовано переміщення значної кількості військової техніки та особового складу підрозділів РФ навпроти Сумського та Луганського загонів», – додав Лисенко.

Раніше Сполучені Штати звинуватили Росію в підтримці сепаратистів на сході України військовою технікою, включно із танками. В оприлюдненому Держдепартаментом США аналітичному матеріалі йдеться, що Вашингтон «не має доказів того, що підтримка Росією сепаратистів припинилася». Американське зовнішньополітичне відомство стверджує, що Москва на місці розгортання на південному заході Росії продовжує накопичувати військову техніку, зокрема й ту, яка більше не використовується російськими військами.

XS
SM
MD
LG