Доступність посилання

ТОП новини

Україна захистить мовців на Сході – Нацрада з питань телебачення і радіомовлення


Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розробляє механізми для захисту мовців на Донбасі. Ідеться про безпеку персоналу телевізійних компаній і провайдерів, які за умов «гібридної війни» Росії проти України виконують свої професійні обов’язки. Про це Радіо Свобода сьогодні після закінчення наради з регіональними мовцями повідомила заступник голови Нацради Ольга Герасим’юк.

«Там наші колеги перебувають під величезним ризиком для власного життя, і частина з них змушена транслювати російські канали і вимикати українське мовлення, стоячи просто перед дулом автомата. Ми цих своїх колег маємо захистити. До них ми не маємо претензій. Наше завдання сьогодні – на тих територіях, які очищені від терористів, негайно вимикати російську телепропаганду», – сказала вона.

За словами Герасим’юк, у зоні проведення антитерористичної операції багато мовців транслюють українські телевізійні канали. На територіях, які українські силовики звільнили від терористів, працівники місцевих телеканалів поступово відновлюють українське мовлення.

Натомість і на Донбасі, і в інших регіонах України є провайдери, які продовжують транслювати заборонені судом російські телевізійні канали. Проти них будуть застосовані передбачені законодавством санкції, аж до позбавлення ліцензії на право мовлення, пояснила Герасим’юк.

Згідно з рішенням Окружного адміністративного суду Києва від 31 березня 2014 року має бути припинена (тимчасово) ретрансляція російських телеканалів «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР – Планета», «НТВ – Мир» і «Россия-24». Також не рекомендована трансляція каналу «РенТВ».

XS
SM
MD
LG