Доступність посилання

ТОП новини

Посольство України у Росії збирає гроші для Надії Савченко


Українська льотчиця Надія Савченко
Українська льотчиця Надія Савченко

Співробітники посольства України у Росії збирають гроші для потреб української військової льотчиці Надії Савченко, яка перебуває у СІЗО російського міста Вороніж. Про це йдеться на сторінці Посольства у Facebook.

«Співробітники Посольства України в Росії здійснюють збір власних фінансових коштів, які буде найближчим часом перераховано на відповідний банківський рахунок у СІЗО міста Вороніж. Сподіваємося, що Надії Савченко буде надано можливість скористатись зазначеними коштами для забезпечення її нагальних особистих потреб», – йдеться у повідомленні.

При цьому у Посольстві України у Росії наголошують, що справа Савченко перебуває під їхнім контролем.

Учора керівник адміністрації російського президента Сергій Іванов пообіцяв забезпечити доступ українського консула до військової льотчиці Надії Савченко, яку сепаратисти взяли у полон на Донбасі і вивезли до Росії.

Але і сьогодні, як заявив тимчасовий виконувач обов’язків директора Департаменту інформаційної політики МЗС України Василь Зварич, російська сторона досі не допускає українського консула до полоненої льотчиці Надії Савченко, яка перебуває в СІЗО у російському місті Воронежі.

МЗС України звернулося з вимогою до російської сторони невідкладно допустити українського консула до Надії Савченко.

Надія Савченко, офіцер-льотчик, брала участь в антитерористичній операції як доброволець і потрапила в полон до сепаратистів під Луганськом 18 чи 19 червня. Днями з’ясувалося, що вона вже перебуває під вартою в Росії. Там вона звинувачена у причетності до загибелі під Луганськом російських тележурналістів, які, нелегально прибувши на територію України, у складі групи збройних бойовиків-сепаратистів висвітлювали їхній напад на українських військових. Російські слідчі твердять, що українську льотчицю затримали після того, як вона сама в’їхала до Росії «без документів під виглядом біженки». Українська влада заявляє, що Савченко викрали сепаратисти на Донбасі і потім передали російській владі. В Україні порушили кримінальну справу про викрадення Надії Савченко.

XS
SM
MD
LG