Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: у нас народжується нова армія і нова країна


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Президент Петро Порошенко в перебігу чергових телефонних консультацій із віце-президентом США Джозефом Байденом повідомив, що в результаті проведених останніми днями переговорів з лідерами більш ніж 10 країн він отримав запевнення в повному розумінні кроків, які він здійснює, та їхній підтримці, повідомила в ніч на середу прес-служба голови української держави.

«У нас народжується нова армія і нова країна. Україна бореться за демократію, солідарність і свободу. Тому сьогодні підтримка надійних друзів є для нашої держави справжньою цінністю», – сказав, за повідомленням, Порошенко.

Байден, зі свого боку, запевнив, що американський народ – на боці України. Сполучені Штати налаштовані і надалі рішуче підтримувати територіальну цілісність і суверенітет України, а також будуть діяти наполегливо для формування солідарної позиції з Євросоюзом, сказав він.

У середу саміт Європейського союзу має розглянути становище в Україні і обговорити можливість запровадження проти Росії третього етапу санкцій, щодо цілих секторів економіки, через її агресію в Україні. Схожі санкції, за повідомленнями, вже підготували США, але чекають із їхнім запровадженням на рішення європейських партнерів.

І США, і Європейський союз давно погрожують Росії третім етапом санкцій, але час від часу змінюють умови, за яких його можуть запровадити, і досі щоразу відкладали цей крок, незважаючи на все агресивніші останнім часом дії Росії проти України.

XS
SM
MD
LG