Доступність посилання

ТОП новини

Росії прийшов час платити за військову агресію – Яценюк


Яценюк: «Треба припиняти будувати «Велику Росію» за рахунок України»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:10 0:00

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк висловив переконання, що спільне рішення США та Європейського ссоюзу про розширення санкцій проти Росії продемонструвало підтримку України, єдність, відданість цінностям демократії та збереженню миру. Він також зазначив, що усі спроби Росії розколоти ЄС та не дати ЄС та США узгоджено діяти були приречені на поразку

«Прийшов час платити! Платити за порушення міжнародного права, за військову агресію, за постійне постачання зброї з боку Росії на територію України, за фінансування бандитів, які вбивають мирне населення і які намагаються знищити Україну. І Росія заплатить за розв’язану війну проти України», – додав він.

Прем’єр-міністр зауважив, що Росія має усвідомити, що своїми діями на міжнародній арені поставила під загрозу власний народ.

«Треба припиняти будувати «Велику Росію» за рахунок України. А то Україна збережеться, а «Великої Росії» так і не буде», – додав він.

Голови урядів та держав ЄС доручили Раді закордонних справ Євросоюзу підготувати до кінця липня перший список компаній та осіб, щодо яких будуть запроваджені санкції. У список потраплять ті, хто фінансово та матеріально підтримує дії проти суверенітету й територіальної цілісності України. Про це йдеться у висновках Європейської ради.

XS
SM
MD
LG