Доступність посилання

ТОП новини

Останні події на Сході, дії Росії – це «новий вимір», який перебуває поза мораллю – МЗС


Міністр закордонних справ Павло Клімкін
Міністр закордонних справ Павло Клімкін

Останні події на Сході України, дії Росії свідчать про «новий вимір», який перебуває «поза політикою і мораллю». Так оцінив нинішню ситуацію на Донбасі міністр закордонних справ Павло Клімкін, відповідаючи на запитання журналістів щодо використання Росією своїх Збройних сил проти українських військовослужбовців. Клімкін також згадав про українську льотчицю Надію Савченко, яку взяли у полон і насильно вивезли до Росії.

«Президент України дав мені доручення відреагувати на останній розвиток подій, залишаючись у царині дипломатії. Ми у режимі реального часу інформуємо наших міжнародних партнерів про останній розвиток подій. Я сам знаходжусь на постійному зв’язку з більшістю міністрів закордонних справ, і не тільки європейського Союзу», – повідомив Клімкін на брифінгу після переговорів з японським колегою.

На думку Клімкіна, напередодні країни Євросоюзу на засіданні Європейської ради чітко висловили свою позицію щодо відповідальності Росії за події на Сході України. міністр також пообіцяв говорити з Росією жорстко.

XS
SM
MD
LG