Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко про збитий літак: Україна не здійснювала ніяких дій щодо враження цілей у повітрі


Президент Порошенко ініціює створення Державної комісії із залученням фахівців Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО) та інших міжнародних структур для розслідування трагедії з літаком авіакомпанії «Малайзійські авіалінії» Боїнг-777. Про це йдеться у повідомленні на сайті глави держави.

«Сьогодні орієнтовно о 16:20 зник з екранів радарів літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії» Боїнг-777, який здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам-Куала-Лумпур. За останні дні це вже третій трагічний випадок після того, як з російської території було збито літаки Ан-26 та Су-25 Збройних сил України. Ми не виключаємо, що цей літак також був збитий, і наголошуємо, що Збройні сили України не здійснювали ніяких дій щодо враження цілей у повітрі», – мовиться у повідомленні.

Уламки пасажирського літака в районі Торезу
Уламки пасажирського літака в районі Торезу

Як повідомив радник керівника МВС Антон Геращенко, пасажирський літак бойовики збили зенітно-ракетним комплексом «Бук», отриманим з Росії.

«Над Торезом терористами з люб’язно переданого Путіним зенітно-ракетного комплексу «Бук» був збитий цивільний літак Куала-Лумпур-Амстердам. Сьогодні вранці місцевими патріотами було зафіксовано переміщення цього комплексу з боку Тореза у Сніжне. Він летів на висоті 10 тисяч метрів. Загинуло 280 пасажирів і 15 членів екіпажу. Цинізму Путіна і його терористів немає меж! Європа, США, Канада, цивілізований світ – відкрий очі! Допомагайте нам всім чим можете», – написав Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

Сьогодні речник РНБО Андрій Лисенко також повідомив, що бойовики отримали на озброєння зенітну установку «Бук». Вона здатна збивати літаки на великих висотах.

Бойовики угруповання «ДНР» на своїх акаунтах у соцмережах писали сьогодні про те, що збили ще один український літак. Згодом, після того, як стало відомо, що це був збитий пасажирський лайнер, сепаратисти почали відкидати свою причетність до цього.

Зв’язок наземних служб у Києві та Ростові з авіалайнером компанії Malaysia Airlines, зник о 16:20. Літак впав у Торезі Донецької області.

XS
SM
MD
LG