Доступність посилання

ТОП новини

«Боїнг-777» був збитий ракетою «земля-повітря» – американська розвідка


Уламки «Боїнга-777», який впав на Донеччині, 17 липня 2014
Уламки «Боїнга-777», який впав на Донеччині, 17 липня 2014

Малайзійський «Боїнг-777», який впав на Донеччині, був збитий ракетою «земля-повітря». Про це, як пишуть іноземні ЗМІ, повідомили представники американського розвідувального управління.

Однак, за словами неназваного американського урядовця, якого цитують агенції, поки важко стверджувати, ким саме вона була випущена. Для з’ясування всіх обставин потрібен час.

За словами американського урядовця, аналітики США роблять все, щоб з’ясувати, хто випустив ракету.

Раніше американські експерти зазначали, що літак, який летить на висоті 10 тисяч метрів, на якій летів малайзійський лайнер, може бути збитий тільки ракетними комплексами «Бук» чи «С-300».

Президент США Барак Обама заявив, що Сполучені Штати готові надати будь-яку допомогу, яку тільки можливо, для з’ясування причин катастрофи.

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Бараком Обамою та віце-президентом США Джозефом Байденом.

«Президент висловив співчуття американському народу у зв’язку з загибеллю американських громадян у результаті катастрофи літака «Малайзійських авіаліній» над територією Донецької області. Петро Порошенко поінформував американську сторону про проведені розмови із прем’єр-міністрами Нідерландів і Малайзії і повідомив, що запросив фахівців із цих країн, а також експертів ICAO до повномасштабного розслідування обставин трагедії», – мовиться у повідомленні прес-служби українського президента.

Європа та США закликали до об’єктивного і ретельного розслідування причин катастрофи.

Для розслідування трагедії український уряд створив відповідну комісію.

У РБНО не виключають, що лайнер могли збити з Росії.

Бойовики угруповання «ДНР», яке Україна визнала терористичною організацією, на своїх акаунтах у соцмережах писали сьогодні про те, що збили ще один український літак. Після цього низка російських ЗМІ повідомила, що сепаратисти збили ще один український військовий літак.

Згодом, після того, як стало відомо, що це був збитий пасажирський лайнер, сепаратисти почали відкидати свою причетність до цього.

Так званий «прем’єр» угрупування «ДНР» Олександр Бородай заявив, що у сепаратистів немає засобів ППО, які можуть збити пасажирський літак. Сепаратист вважає, що це «провокація української сторони».

СБУ перехопила розмову переговорів бойовиків групи підполковника Ігоря Безлера («Бєса»), які доповідають своєму кураторові полковнику ГРУ Генерального штабу Збройних сил Росії Василеві Германіну про щойно збитий бойовиками цивільний літак. Про це йдеться у повідомленні на сайті Служби безпеки України.

Зв’язок наземних служб у Києві та Ростові з авіалайнером компанії Malaysia Airlines зник 17 липня о 16:20. Літак впав біля Тореза Донецької області. У лайнері загинуло 295 людей, серед них багато дітей.

СБУ перехопила розмову бойовиків групи Безлера («Бєса») про збитий пасажирський літак

XS
SM
MD
LG