Доступність посилання

ТОП новини

Установку «Бук», з якої збили «Боїнг», вивезли на територію Росії – Геращенко


Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявляє, що сьогодні вночі установку «Бук», з якої було здійснено пуск ракети по малайзійському авіалайнеру, було вивезено на територію Росії. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«За останньою інформацією, терорист міжнародного класу Стрєлков, він же Гіркін, вночі приїжджав до Сніжного, щоб розрулити ситуацію зі збитим малайзійським «Боїнгом». Вночі установку «Бук», з якої було здійснено пуск ракети, було вивезено на територію РФ, де її, швидше за все, знищать, як і безпосередніх виконавців теракту, що підставили Путіна і Стрєлкова, який радісно заявив про збитий український Ан-26», – написав Геращенко.

Він відзначив, що, за останньою інформацією від української розвідки, знайдені терористами на місці трагедії «чорні ящики» будуть сьогодні передані на одному з КПП Луганської області їхнім «кураторам з ФСБ».

«Це буде ще одним доказом грубого порушення Путіним міжнародних правил розслідування авіакатастроф. Але ж йому після катастрофи польського президентського літака не вперше!», – наголосив Геращенко.

17 липня о 16.20 в небі над Донецькою областю був збитий малайзійський лайнер, який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. За даними Державної служби України з надзвичайних ситуацій, на борту літака перебувало 298 чоловік, зокрема 15 членів екіпажу. СБУ опублікувала записи розмов бойовиків, з яких виходить, що саме вони збили літак.

СБУ перехопила розмову бойовиків групи Безлера («Бєса») про збитий пасажирський літак

XS
SM
MD
LG