Доступність посилання

ТОП новини

Збитий Boeing-777 перебував поза зоною ураження наземними засобами ППО ЗСУ – РНБО


Збитий малайзійський Boeing-777 перебував поза зоною ураження наземними засобами протиповітряної оборони Збройних сил України. Про це повідомив речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко на брифінгу в Києві.

За його словами, під час падіння лайнера в Донецькій області «винищувачів українських Збройних сил у повітряному просторі України не було. Літак був поза зоною ураження наземними засобами протиповітряної оборони ЗС України».

«Окремо наголошуємо, що сили АТО не здійснювали жодних операцій щодо ураження цілей у повітрі. Інвентаризацію зенітно-ракетних комплексів, розташованих на території України, та зенітних керованих ракет проведено, всі ракети є в наявності», – наголосив Лисенко.

«У районі загибелі літака українська авіація не працювала, вона в принципі не працює на такій висоті», – додав речник РНБО.

17 липня о 16.20 в небі над Донецькою областю був збитий малайзійський лайнер, який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. За даними Державної служби України з надзвичайних ситуацій, на борту літака перебувало 298 чоловік, зокрема 15 членів екіпажа. СБУ опублікувала записи розмов бойовиків, з яких виходить, що саме вони збили літак.

XS
SM
MD
LG