Доступність посилання

ТОП новини

Доступ до «чорних скриньок» може мати лише Україна й органи розслідування – джерело в ЄС


Бортовий самописець, ілюстраційне фото
Бортовий самописець, ілюстраційне фото

Право доступу до «чорних скриньок» належить Україні – офіційним представникам її влади – та офіційним міжнародним органам розслідування. Про це Радіо Свобода заявило офіційне джерело в Євросоюзі.

Відповідно до міжнародних правил, якщо Росія бажає, то може отримати право відправити свого представника до міжнародної комісії з розслідування авіакатастрофи.

«У цьому випадку не уникнути залучення інших країн. Відповідно до міжнародних правил, країна-сусід країни, де трапилася катастрофа літака, за певних обставин може мати свого представника в міжнародній комісії з розслідування, може надавати технічну й експертну допомогу».

У ЄС також наголошують, що органи розслідуванні у співпраці з правоохоронцями України повинні отримати повний доступ до місця катастрофи.

17 липня о 16.20 в небі над Донецькою областю був збитий малайзійський лайнер, який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. За даними Державної служби України з надзвичайних ситуацій, на борту літака перебувало 298 чоловік, зокрема 15 членів екіпажа. СБУ опублікувала записи розмов бойовиків, з яких виходить, що саме вони збили літак. Сепаратисти заявляли, що хочуть передати чорні скриньки в Москву.

XS
SM
MD
LG