Доступність посилання

ТОП новини

«Чорні скриньки» з «Боїнга-777» мають бути у міжнародних фахівців – Порошенко


Президент Петро Порошенко
Президент Петро Порошенко

Бортові самописці з малайзійського лайнера мають бути у міжнародних фахівців і не можуть бути передані «третій стороні». Про це президент України Петро Порошенко заявив під час розмови з прем’єр-міністром Британії Дейвідом Камероном.

Британський керівник, своєю чергою, наголосив, що «потрібно ретельно зібрати всі можливі факти й передати на розгляд Ради безпеки ООН», повідомляє прес-служба президента України.

Раніше сепаратисти заявили, начебто знайшли «чорні скриньки» і планують передати їх російській стороні. Але, як заявив керівник російського МЗС Сергій Лавров, Росія не планує забирати «чорні скриньки» з місця падіння малайзійського лайнера на Донеччині.

17 липня о 16.20 в небі над Донецькою областю був збитий малайзійський лайнер, який виконував рейс Амстердам – Куала-Лумпур. На борту літака перебувало 298 людей, зокрема 15 членів екіпажу. СБУ опублікувала записи розмов бойовиків, з яких виходить, що саме вони збили літак.

За даними малайзійської авіакомпанії, загинули 154 громадяни Нідерландів, 43 малайзійці, зокрема 15 членів екіпажу та двоє дітей, 27 австралійців, 12 індонезійців, зокрема одна дитина, дев’ятеро громадян Великої Британії, четверо Німеччини, четверо бельгійців, троє філіппінців, один канадець. Громадянство 41 пасажира ще не встановлене.

XS
SM
MD
LG