Доступність посилання

ТОП новини

Українська армія не стріляє по житлових кварталах Луганська – активістка


Упродовж тижня у Луганську триває обстріл житлових кварталів (фото зроблене 15 липня 2014)
Упродовж тижня у Луганську триває обстріл житлових кварталів (фото зроблене 15 липня 2014)

Українська армія не стріляє по житлових кварталах Луганська, місто обстрілюють самі бойовики. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода зазначила луганська активістка Наталія Пшенянік.

Вона наголошує, що бойовики у Луганську у житлових кварталах ставлять машини з установками «Град» та «б’ють» по позиціях української армії. А поруч з «Градами», за словами Пшенянік, перебувають російські журналісти, які чекають відповіді на їхню провокацію.

«Українські військові відповіді на території міста не дають, це я можу сказати чітко, бо ми відслідковуємо ситуацію, спілкуємося з людьми, які там залишилися та які нас інформують. Вісімдесята аеромобільна бригада знаходиться в аеропорту Луганська п’ятий місяць, беззмінно, хлопців взагалі не змінюють. Мені важко уявити їх емоційний стан, хоча я знаю, що там дуже високий рівень патріотизму. Кожного дня, кожної ночі, 2-3 рази на день їх обстрілюють з установок «Град», – наголошує Пшенянік.

За повідомленням прес-служби Луганської міської ради, у п’ятницю у місті тривав масований обстріл, загинуло понад 20 людей.

Упродовж тижня у Луганську триває обстріл житлових кварталів з артилерійської зброї. Як стверджує речник антитерористичної операції Владислав Селезньов, це роблять озброєні проросійські сепаратисти. Цю ж версію підтримують у соцмережах мешканці міста, які пишуть, що ракети по околицях летять із центру міста. Натомість ЗМІ, наближені до проросійських сепаратистів, заявляють, що житлові квартали Луганська обстрілювала Національна гвардія України.

XS
SM
MD
LG