Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові закріплюються на околицях Луганська – Міноборони


Ілюстраційне фото із зони АТО
Ілюстраційне фото із зони АТО

Українські військові закріпилися на найбільш вирішальних позиціях на південно-східних околицях Луганська, повідомило в суботу Міністерство оборони.

За останню добу обстановка навколо Луганська і безпосередньо в місті «залишається напруженою та динамічною», мовиться в повідомленні.

«Підрозділам Збройних сил України вдалося пробити коридор до аеропорту, де тримають оборону воїни-десантники та розблокувати цей стратегічний об’єкт. На найбільш вирішальних позиціях українські військові звели блокпости. Підрозділ, що обороняє аеропорт, підсилено тактичною групою з відповідним озброєнням та технікою. На цей час усі зусилля наших підрозділів зосереджені на налагодженні безперебійної наземної комунікації по коридору, – заявили в Міноборони в суботу.

«Успішні дії української армії викликають шалений спротив із боку диверсійно-терористичних формувань, які застосовують звичну для них тактику ведення вогню з позицій у житлових масивах із великої дистанції», – мовиться в повідомленні.

Іще у п’ятницю ввечері міністр оборони Валерій Гелетей, доповідаючи президентові Петру Порошенкові про становище в Луганську, заявляв, що військові деблокували аеропорт міста, який тривалий час утримували в облозі сепаратистів українські війська, а також «узяли під контроль південно-східну частину Луганська». Самі луганчани в соцмережах висловлювали сумніви в цьому, а сепаратисти заперечували.

(Клікніть для перегляду у кращій якості)
(Клікніть для перегляду у кращій якості)

XS
SM
MD
LG