Доступність посилання

ТОП новини

Українських військових знову обстрілюють із Росії – Міноборони


Ілюстраційне фото із зони АТО
Ілюстраційне фото із зони АТО

Позиції українських десантників у південній частині зони антитерористичної операції тричі зазнали в суботу обстрілу з території Росії, заявило Міністерство оборони.

За цим повідомленням, стріляли з місцевості біля хутору Новая Надєжда Куйбишевського району Ростовської області Росії. Цей російський хутір лежить біля самої лінії державного кордону в тому місці, де до неї підходить межа Луганської й Донецької областей.

Як повідомили в Міноборони, з цього хутору по позиціях українських десантників о 13:45 було здійснено артилерійський обстріл, о 16:30 – мінометний, о 16:45 – обстріл із трьох реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град».

Це ж підтвердив із посиланням на власні оперативні дані координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

Це вже не перший випадок, коли Україна заявляє, що позиції її військ неподалік кордону з Росією обстрілюють із російської території. Повідомлення про такі обстріли час від часу розміщують в інтернеті і самі мешканці російських прикордонних міст і сіл. Росія категорично заперечує таку практику. Водночас українські силовики повідомляють і про випадки, коли російські війська перетинають лінію кордону на кількадесят метрів углиб і здійснюють обстріли українських позицій уже формально з української території.

XS
SM
MD
LG