Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: ті, хто мають стосунок до теракту, не можуть бути стороною переговорів


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко заявив у суботу, говорячи про врегулювання конфлікту на Донбасі, наголосив, що ті, хто мають стосунок до теракту, не можуть бути стороною переговорів.

Їхній злочин має бути розслідуваний у міжнародних судах, заявив президент, тим більше, що фактично всі вони є громадянами Росії і не можуть вести розмову про долю України.

У телефонній розмові з президентом Польщі Порошенко також заявив, що «терористи скоюють уже другий міжнародний злочин, спершу збивши літак, що призвело до загибелі 298 людей, а тепер знущаючись над тілами загиблих», повідомляє прес-служба голови української держави.

Він поінформував польського колегу про розвиток подій і подякував за чітку і швидку реакцію Польщі.

Коморовський, зі свого боку, запевнив, що Польща буде і надалі рішуче підтримувати Україну.

Також він повідомив, що українське питання стане одним із головних на порядку денному найближчої зустрічі Східного флангу НАТО з участю голів держав «Вишеградської четвірки», країн Балтії, Румунії та Болгарії. Коморовський пообіцяв поінформувати Порошенка про рішення цієї зустрічі, мовиться в повідомленні.

Літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», що летів рейсом Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. Загинули 298 осіб. СБУ розпочала кримінальне провадження за статтею «теракт». Крім того, СБУ опублікувала записи розмов бойовиків, із яких випливає, що літак збили саме їхні люди.

Навіть після цього багато представників міжнародної спільноти продовжують наполягати на терміновій необхідності прямих переговорів контактної групи України, Росії і ОБСЄ з представниками збройних проросійських сепаратистів.

СБУ перехопила розмову бойовиків групи Безлера про збитий пасажирський літак

Здобуті СБУ переговори бойовиків щодо зенітно-ракетного комплексу «Бук-М»

XS
SM
MD
LG