Доступність посилання

ТОП новини

Австралія говорить про вбивство її громадян «особами, які контролюються Росією, з території, яка контролюється Росією, і зі зброї, що надійшла з Росії»


Прем’єр-міністр Австралії Тоні Абботт, із яким говорив у суботу телефоном президент Петро Порошенко, заявив, що Австралія бачить убивство своїх громадян у збитому над Україною літаку особами, які контролюються Росією, з території, яка контролюється Росією, і зі зброї, що надійшла з Росії.

Абботт наголосив, що для нього це питання справедливості, відповідаючи на подяку Порошенка за підтримку, а також за сильну позицію на останньому екстреному засіданні Ради безпеки ООН, повідомила прес-служба президента.

Український керівник, коментуючи ситуацію, заявив: «Така величезна світова підтримка додає нам сил. Правда на нашому боці, тому що ми за мир і за демократію».

Голова української держави закликав Австралію визнати терористичними організаціями так звані «ДНР» і «ЛНР» і повідомив, що Україна готує відповідні юридичні подання, мовиться в повідомленні.

Керівництво України заявляє, що готує матеріали, щоб сепаратистські збройні угруповання «Донецька народна республіка» і «Луганська народна республіка», які Генеральна прокуратура України визнала терористичними організаціями, були також визнані терористичними організаціями в усьому світі.

Літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», що летів рейсом Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. Загинули 298 осіб, із них 27 австралійців. СБУ розпочала кримінальне провадження за статтею «теракт». Крім того, СБУ опублікувала записи розмов бойовиків згаданих угруповань, із яких випливає, що літак збили саме їхні люди.

XS
SM
MD
LG