Доступність посилання

ТОП новини

У Луганську пошкоджений Музей історії і культури міста


Внаслідок обстрілів, що тривають у Луганську вже понад тиждень, значних руйнувань зазнав розташований в історичному центрі Музей історії і культури обласного центру, повідомляє informator.lg.ua.

Снаряд влучив у вікно другого поверху, вибух зруйнував стіну. Сильні пошкодження всередині будівлі, на другому поверсі вилетіло скло, зіпсований фасад.

Будівля музею споруджена в 1880-х роках і є пам’яткою архітектури. У 1980 році в ній створили музей місцевого більшовика Климента Ворошилова, ім’ям якого тоді називався обласний центр – Ворошиловград. В 1990 році музей перепрофілювали, він отримав сучасну назву. Колекція нараховує понад 50 тисяч експонатів.

Історичний центр Луганська невеликий, це кілька розташованих паралельно вулиць неподалік від залізничного вокзалу. Це, зокрема, вулиця Даля (на ній розташований музей видатного російського лексикографа Володимира Даля, в одному з будинків на цій вулиці він народився), вулиця Леніна (історична назва – Петербурзька), вулиця Карла Маркса (на ній – часткового зруйнований нині Музей історії і культури Луганська).

XS
SM
MD
LG