Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко і Меркель визначили ключове завдання у боротьбі з тероризмом


Архівна фотографія
Архівна фотографія

Україна разом з міжнародним співтовариством має дати рішучу відсіч міжнародному тероризму та зупинити тих, хто направляв терористів, забезпечував їх зброєю і продовжує їх підтримувати.

На цьому наголосив президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Анґелою Меркель, повідомила прес-служба глави держави.

«Факти мародерства, крадіжок кредитних карток, особистих речей, те як терористи поводяться з тілами загиблих, виходить за рамки людської моралі», – наголосив Порошенко.

У свою чергу німецький канцлер підтвердила, що такі дії є неприпустимими.

Співрозмовники погодились, що припинення постачання терористам важкої техніки та зброї через російсько-український кордон є ключовим завданням. А режим моніторингу і верифікації під контролем ОБСЄ як на пунктах пропуску, так і вздовж кордону є критично важливим.

Порошенко та Меркель домовились і надалі перебувати у прямому контакті для координації дій, повідомила прес-служба президента України.

Літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», що летів рейсом Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. СБУ розпочала кримінальне провадження за статтею «теракт». Крім того, СБУ опублікувала перехоплені записи розмов, із яких випливає, що літак збили саме бойовики. СБУ також заявляє, що має й докази, що доставленими для цього з Росії зенітно-ракетними комплексами «Бук» керували російські військові фахівці.

Тепер проросійські сепаратисти на місці катастрофи не дають вільно обстежити це місце й натомість вивозять тіла й уламки літака в невідомому напрямку – як вважають, із метою знищити прямі докази його збиття російською ракетою.

СБУ: бойовики приховують «чорні скриньки» зі збитого «Боїнга» (аудіозаписи)

СБУ перехопила розмову бойовиків групи Безлера про збитий пасажирський літак

Здобуті СБУ переговори бойовиків щодо зенітно-ракетного комплексу «Бук-М»

XS
SM
MD
LG