Доступність посилання

ТОП новини

Британія: Росія блокує резолюцію Ради безпеки ООН щодо «Боїнга-777»


Плакат учасників акції протесту в столиці Австралії, 19 липня 2014 року
Плакат учасників акції протесту в столиці Австралії, 19 липня 2014 року

В уряді Великої Британії назвали абсолютно неприйнятним блокування Росією подальшого тиску Ради безпеки ООН щодо доступу до місця авіакатастрофи рейсу МН17, мотивуючи це тим, що проблеми не існує.

Про це йшлося під час засідання у неділю, яке провів міністр закордонних справ Філіп Гаммонд із представниками уряду, поліції та інших структур щодо катастрофи MH17, повідомила прес-служба британського уряду.

«Вони висловили сильну стурбованість щодо відсутності прогресу у забезпеченні доступу до місця катастрофи для встановлення і репатріації жертв. Як раніше зазначили прем’єр-міністр і міністр закордонних справ, президент Путін повинен використати свій вплив на сепаратистів, аби ті дозволили негайний і безперешкодний доступ до місця катастрофи, і щоб з жертвами поводилися з гідністю та повагою. Абсолютно неприйнятно, що російський уряд заблокує подальший тиск з боку Ради безпеки ООН з цього питання, стверджуючи, що не існує проблем щодо доступу», – наголосили у британському уряді.

Крім того, у прес-релізі зазначається, що Міністерство закордонних справ Британії продовжує надавати консульську підтримку сім’ям жертв і працює з ними, щоб забезпечити переліт, проживання та перекладачів для охочих поїхати в Київ або Амстердам.

«Ми також працюємо з членами сімей, щоб захистити від можливого фінансового шахрайства та шахрайства з документами», – йдеться у повідомлені.

В уряді Великобританії зазначили, що міністр закордонних справ візьме участь у засіданні Ради Євросоюзу на рівні міністрів закордонних справ у вівторок у Брюсселі, де він «буде працювати разом із колегами з Євросоюзу, щоб натиснути на Росію іншими санкціями».

Повідомляється також, що двоє британських поліцейських експертів зараз перебувають у Києві для зустрічі з українською владою та міжнародними представниками та готові вирушити до місця катастрофи.

Літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», що летів рейсом Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. СБУ розпочала кримінальне провадження за статтею «теракт». Крім того, СБУ опублікувала перехоплені записи розмов, із яких випливає, що літак збили саме бойовики. СБУ також заявляє, що має й докази, що доставленими для цього з Росії зенітно-ракетними комплексами «Бук» керували російські військові фахівці.

СБУ: бойовики приховують «чорні скриньки» зі збитого «Боїнга» (аудіозаписи)

СБУ перехопила розмову бойовиків групи Безлера про збитий пасажирський літак

Здобуті СБУ переговори бойовиків щодо зенітно-ракетного комплексу «Бук-М»

XS
SM
MD
LG