Доступність посилання

ТОП новини

Росія вимагає розслідувати інформацію про «європейських найманців» в Україні


Міністерство закордонних справ Росії вимагає від європейських країн розслідувати інформацію щодо можливого залучення до конфлікту на сході Україні «найманців із низки європейських країн», мовиться в повідомленні на сайті зовнішньополітичного відомства Росії.

«У Росії з глибокою стурбованістю ознайомилися з публікацією італійського видання Il Giornale щодо участі найманців із низки європейських держав, зокрема Швеції, Фінляндії, країн Балтії, Франції, в бойових діях на боці українських карателів у складі так званого батальйону «Азов», діяльність якого фінансується і спрямовується олігархом-губернатором Ігорем Коломойським. Якщо ця інформація відповідає дійсності, це є новим підтвердженням того, що іноземні бойовики залучені у збройний внутрішньоукраїнський конфлікт не міжнародного характеру. Вимагаємо від офіційної влади згаданих країн провести ретельне розслідування наведених фактів та засудити участь найманців у воєнних діях на сході України», – мовиться в повідомленні.

При цьому МЗС Росії ніяк не коментує численні факти участі в конфлікті на території України найманців із Росії, зокрема, тих, які вже потрапили в полон останніми днями. Росія не визнає свого залучення в цей конфлікт, який називає «внутрішньоукраїнським», попри ці факти, як і попри те, що проросійські сепаратисти воюють проти України переважно отриманою з Росії зброєю. В Україні, зі свого боку, дедалі більше прямо заявляють у зв’язку з цим про агресію з боку Росії.

Італійське видання Il Giornale оприлюднило кілька повідомлень про участь у складі батальйону «Азов» кількох добровольців із інших країн іще на початку липня.

Добровольчий батальйон «Азов», як і низка інших добровольчих формувань, діє як спеціальний підрозділ охорони громадського порядку в підпорядкуванні Міністерству внутрішніх справ. Він відзначився, зокрема, визволенням від проросійських сепаратистів міста Маріуполя.

Фінансування з боку олігарха, нинішнього голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського приписують іншому схожому формуванню – батальйонові «Дніпро», сформованому на Дніпропетровщині.

XS
SM
MD
LG