Доступність посилання

ТОП новини

Позиції сил АТО вперше міг атакувати смертник – Тимчук


Військовий експерт Дмитро Тимчук
Військовий експерт Дмитро Тимчук

На Донеччині поблизу Кам’янки блокпост сил антитерористичної операції вперше за час її проведення був атакований за допомогою мікроавтобуса з вибухівкою. За попередніми даними, підрив здійснений смертником, що сидів за кермом транспортного засобу, повідомляє координатор руху «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

За його даними, також уперше позиції силовиків були обстріляні з моря. Це сталося поблизу Новоазовська на Донеччині, міномет був встановлений на катері.

У цілому ситуація в зоні проведення антитерористичної операції залишається складною, відзначає експерт. Проросійські бойовики намагаються контратакувати, щоб за будь-яку ціну зірвати наступ українських силовиків.

За даними Тимчука, найважче силам АТО доводиться в районах Донецька, Луганська, Краснодона, Авдіївки, Горлівки і Попасної, а також у прикордонних районах. Ідеться про позиції поблизу населених пунктів Маринівка, Сонцеве, Червонопартизанськ, де тривають обстріли.

Бойовики також обстріляли українських силовиків поблизу Веселої Гори і Комишного на Луганщині, Авдіївки на Донеччині. З території Росії позиції сил АТО були атаковані поблизу населеного пункту Кумачове і контрольно-пропускного пункту «Довжанський».

XS
SM
MD
LG