Доступність посилання

ТОП новини

Росія робить все навпаки від того, що від неї очікують – Сікорський


Радослав Сікорський
Радослав Сікорський

Катастрофа малайзійського літака стала наслідком поставок важкого озброєння бойовикам на сході України. Про це перед початком Ради міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі, на якій обговорюватимуться нові санкції проти Росії, заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

На сьогодні можна констатувати, що Росія не виконала свого головного зобов’язання: вона не передала контроль над кордоном Україні, а робить якраз усе навпаки.

«Європейська рада визнала два тижні тому, що «червоною лінією» буде передача контролю над російсько-українським кордоном українській стороні. Відтоді цього не трапилося. Якраз навпаки: ми бачимо, що відтоді збільшилася підтримка й передача щораз потужнішого озброєння сепаратистами, кордон перетинають цілі колони», – наголосив Радослав Сікорський.

Польський міністр зауважив, що перед початком зустрічі довідався про перетин українського кордону колоною військових машин й озброєння у ніч проти 22 липня. Ця інформація поки що офіційно не підтверджена.

17 липня в небі над Донецькою областю зазнав катастрофи малайзійський лайнер, який виконував рейс Амстердам – Куала-Лумпур. На борту літака перебувало 298 людей, серед них діти, усі вони загинули. Влада України заявляє, що літак збили проросійські бойовики.

Озброєні бойовики угруповань «ДНР» і «ЛНР», визнаних в Україні терористичними, перешкоджали міжнародним експертам й українській владі отримати доступ до місця трагедії. Вони передали Малайзії знайдені ними бортові самописці на п’ятий день після трагедії. СБУ і розвідувальні служби США надали ряд супутникових, телефонних та фактичних доказів того, що літак збили проросійські сепаратисти за допомогою зенітно-ракетного комплексу «Бук-М1».

XS
SM
MD
LG