Доступність посилання

ТОП новини

Від Порошенка вимагають не замовчувати кількість постраждалих на Донбасі


Активісти вимагають не замовчувати кількість жертв на Донбасі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:05 0:00

Громадські активісти правозахисної організації «Поступ» й ініціативи «Восток-СОС» звернулися з відкритим листом до президента України Петра Порошенка з вимогою не замовчувати кількість постраждалих серед мирного населення на Донбасі.

Правозахисники та члени організацій, що опікуються переселенцями, зазначають: зараз у державі реалізується інформаційна політика, спрямована на замовчування масштабів трагедії.

Згідно із даними Організації з безпеки і співпраці в Європі, в Луганській області з початку літа загинули 250 мирних жителів, ще 850 постраждали. Проте, переконаний активіст Костянтин Реуцький, реальне число жертв перевищує ці цифри.

«Останні дні в Луганську щодня під обстрілами гинуть десятки українських громадян. Можливо, аполітичних, можливо, надто байдужих. Але це українські громадяни, які сплачували податки і справедливо розраховували, що наша держава захистить їх. Міліція і СБУ захистить їх від внутрішнього ворога, а армія і прикордонна служба – від зовнішнього ворога», – додав він.

Активісти вимагають від президента організувати системну роботу держави щодо звільнення заручників, а також говорити правду про події у Луганській і Донецькій областях щодо кількості жертв. Окрім того, вони наполягають на об’єктивному розслідуванні і просять притягнути до відповідальності винних у збройних захопленнях адміністративних будівель.

XS
SM
MD
LG