Доступність посилання

ТОП новини

Останки загиблих в авіакатастрофі над Донбасом починають прибувати до Нідерландів


Труни з останками загиблих вивантажують із літака, Ейндговен, 23 липня 2014 року
Труни з останками загиблих вивантажують із літака, Ейндговен, 23 липня 2014 року

На летовищі міста Ейндговена на півдні Нідерландів сьогодні приземлилися два військово-транспортні літаки з частиною останків жертв катастрофи малайзійського авіалайнера, що сталася над Донбасом.

За повідомленнями, вони доставили наразі 40 трун.

Сьогодні в Нідерландах день жалоби за загиблими. 193 з загалом 298 жертв трагедії – нідерландці.

Останки загиблих відправляють із Харкова. Раніше сьогодні на жалобній церемонії на харківському летовищі голова урядової комісії з розслідування обставин трагедії, віце-прем’єр України Володимир Гройсман назвав збиття літака терористичним актом, скоєним за підтримки Росії.

Очікують, що решту останків загиблих доставлять до Нідерландів до післязавтра.

Катафалки з останками загиблих вирушають із летовища Ейндговена, 23 липня 2014 року
Катафалки з останками загиблих вирушають із летовища Ейндговена, 23 липня 2014 року

Служба безпеки України зібрала беззаперечні докази прямої причетності Головного розвідувального управління та Федеральної служби безпеки Росії до збиття малайзійського авіалайнера «Боїнг-777» над Донбасом, заявив сьогодні в ефірі Радіо Свобода заступник голови СБУ Віктор Ягун.

Учора представники розвідки США заявляли, що на той час іще не мали доказів прямої причетності Росії до збиття літака. Але вони наголосили, що саме Росія створила умови для збиття малайзійського авіалайнера над Сходом України.

Літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», що летів рейсом MH17 Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. Загинули 298 осіб.

СБУ розпочала кримінальне провадження за статтею «теракт». Крім того, СБУ опублікувала записи розмов проросійських бойовиків, із яких випливає, що літак збили саме їхні люди. СБУ також заявляє, що має й докази, що доставленими для цього з Росії зенітно-ракетними комплексами «Бук» керували російські військові фахівці.

Росія натомість відразу почала робити заяви, що мали на меті скласти вину за загибель літака на Україну, аж до натяків чи й прямих звинувачень, що його збили українські військові.

Міжнародні експерти заявляють, що проросійські сепаратисти на місці катастрофи грубо порушували цілісність речових доказів, які можуть засвідчити справжню причину трагедії. Існують припущення, що метою могло бути знищення прямих доказів збиття літака російською ракетою.

XS
SM
MD
LG