Доступність посилання

ТОП новини

Мінсоцполітики: вимушені переселенці – найбільш вразлива категорія населення


Забезпечення базових потреб вимушених переселенців – це одна з першочергових задач Міністерства соціальної політики та Кабінету міністрів України, заявив заступник міністра соціальної політики Валерій Ярошенко. За його словами, наразі це найбільш вразлива категорія населення, що потребує захисту та підтримки від держави.

Ярошенко зазначає, що необхідно допомогти інтегруватися у звичне життя людям, які були змушені виїхати зі своїх домівок у зв’язку з проведенням АТО.

«Міністерство соцполітики опрацьовує питання щодо забезпечення сталої інтеграції осіб, що були переміщені в межах країни: виплата пенсій та соціальної допомоги, збереження робочих місць за працівниками, які переміщуються з районів проведення бойових дій, або залишаються в таких районах і не мають змоги працювати на тій території у зв’язку з небезпекою», – додав він.

Ярошенко також заявив, що уряд залучив технічну місію Міжнародної організації праці, яка, спираючись на досвід ООН, максимально сприятиме вирішенню проблеми працевлаштування українців, та внутрішньо переміщених осіб зокрема.

За даними Агентства ООН у справах біженців, станом на 18 липня 2014 року кількість людей, переміщених зі сходу України, складає 80,3 тисячі.

XS
SM
MD
LG