Доступність посилання

ТОП новини

Зюганов каже, що не сприймає серйозно звинувачень, висунутих проти нього в Україні


Лідер Компартії Росії Геннадій Зюганов
Лідер Компартії Росії Геннадій Зюганов

Лідер Комуністичної партії Росії Геннадій Зюганов каже, що не сприймає серйозно звинувачень, висунутих проти нього МВС України. Зюганов заявив, що він завжди підтримував українсько-російську дружбу і звинувачував Київ у «знищенні своїх людей».

Як заявив сьогодні радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, лідера Компартії Росії Геннадія Зюганова і лідера ЛДПР Володимира Жириновського затримають і візьмуть під варту правоохоронні органи України, якщо вони опиняться на території країни.

Раніше сьогодні в МВС повідомили, що Зюганова і Жириновського звинувачують у матеріальному забезпеченні протиправної діяльності представників угруповання «Луганська народна республіка».

22 липня Міністерство внутрішніх справ України повідомила, що відкрило кримінальне провадження проти міністра оборони Росії Сергія Шойгу і російського підприємця Костянтина Малофеєва. За словами голови МВС Арсена Авакова, Шойгу і Малофеєва звинувачують у причетності до створення угрупувань «ДНР» і «ЛНР», які Україна визнала терористичними організаціями.

Служба безпеки України також розслідує кримінальне провадження стосовно російського журналіста Дмитра Кисельова за статтею Кримінального кодексу України «фінансування тероризму».

XS
SM
MD
LG