Доступність посилання

ТОП новини

МВС звинувачує російського політика Миронова у фінансуванні бойовиків «ЛНР»


Лідер партії «Справедливая Россия» Сергій Миронов
Лідер партії «Справедливая Россия» Сергій Миронов

Лідера російської партії «Справедливая Россия» Сергія Миронова в Україні звинувачують у наданні матеріальної та фінансової допомоги бойовиків на сході України. Про це йдеться на офіційному сайті МВС України.

«Встановлено, що на офіційному сайті політичної партії Російської Федерації «Справедливая Россия» був розміщений лист голови так званої «Луганської Народної Республіки» Болотова В.Д. від 05.07.2014 № 51, адресований голові зазначеної політичної партії Миронову С.М. У листі йдеться про вдячність за надання гуманітарної допомоги та фінансової підтримки представникам «ЛНР». Разом з тим встановлено, що злочинні дії представників «ЛНР», вчинені з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей, зруйнування інфраструктури Луганської області, що є тяжкими наслідками», – мовиться у повідомленні МВС.

На сайті партії «Справедливая Россия» і досі міститься лист вдячності від лідера Луганських сепаратистів Валерія Болотова.

«Дякуємо Вам і всім членам партії «Справедливая Россия» від «Луганської народної республіки» за гуманітарну допомогу і фінансову підтримку! Висловлюємо надію на подальшу співпрацю і плідну роботу на благо «ЛНР», – пише Болотов.

Сьогодні в МВС України повідомили, що лідера Компартії Росії Геннадія Зюганова і лідера ЛДПР Володимира Жириновського звинувачують у матеріальному забезпеченні протиправної діяльності представників угруповання «Луганська народна республіка».

Як заявив сьогодні радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, Зюганова і Жириновського затримають і візьмуть під варту правоохоронні органи України, якщо вони опиняться на території країни.

22 липня Міністерство внутрішніх справ України повідомила, що відкрило кримінальне провадження проти міністра оборони Росії Сергія Шойгу і російського підприємця Костянтина Малофеєва. За словами голови МВС Арсена Авакова, Шойгу і Малофеєва звинувачують у причетності до створення угрупувань «ДНР» і «ЛНР», які Україна визнала терористичними організаціями.

Служба безпеки України також розслідує кримінальне провадження стосовно російського журналіста Дмитра Кисельова за статтею Кримінального кодексу України «фінансування тероризму».

XS
SM
MD
LG