Доступність посилання

ТОП новини

Учасники переговорів в Парижі закликають продовжити перемир'я між Ізраїлем і «Хамасом»


Ізраїльські солдати повертаються зі Смуги Газу
Ізраїльські солдати повертаються зі Смуги Газу

Керівники зовнішньополітичних відомств США, країн Європи та Близького Сходу закликали продовжити 12-годинне «гуманітарне» перемир'я між Ізраїлем і палестинським угрупуванням «Хамас».

Про це заявив глава МЗС Франції Лоран Фабіус після переговорів у Парижі з колегами з США, Великобританії, Німеччини, Італії, Катару, Туреччини та Євросоюзу.

У п'ятницю Ізраїль відкинув план 7-денного перемир'я, запропонований США. Проте ізраїльська і палестинська сторони погодилися на тимчасове припинення вогню, щоб вивезти поранених із зони конфлікту.

За перші години перемир'я під руїнами будинків у Смузі Газа знайдено тіла 76 вбитих палестинців, повідомляють місцеві медики. З часу початку збройного конфлікту 8 липня загинули понад 950 палестинців, більшість з яких − мирні жителі. Ізраїль втратив 37 солдатів; на ізраїльській території загинули двоє місцевих жителів і тайський робітник.

8 липня Ізраїль почав військову операцію «Захисний кордон» проти − у відповідь на ракетні обстріли ізраїльської території з Смуги Газа.

XS
SM
MD
LG