Доступність посилання

ТОП новини

Путін Ебботту: для рослідування катастрофи «Боїнга-777» всі сторони мають припинити вогонь


Протест у Сіднеї, 14 липня 2014 (архівне фото)
Протест у Сіднеї, 14 липня 2014 (архівне фото)

Для розслідування авіакатастрофи малайлійського «Боїнга-777» на Донеччині, всі сторони мають припинити бойові дії. Про це, як повідомляє офіційний сайт Кремля, президент Росії Володимир Путін заявив під час з прем'єр-міністром Австралії Тоні Ебботтом.

«Наголошено на необхідності послідовного виконання резолюції 2166 Ради Безпеки ООН. Насамперед – положення про припинення всіма сторонами бойових дій як необхідної умови для забезпечення безперешкодної роботи міжнародних експертів в зоні авіакатастрофи», – мовиться у повідомленні.

За повідомленням Кремля, розмова відбулася за ініціативи австралійської сторони.

Як повідомив сьогодні Тоні Ебботт, останки жертв авіакатастрофи на сході України все ще залишаються в районі, де 17 липня впав «Боїнг-777». За словами Еббота, австралійські слідчі мають доступ до місця катастрофи і продовжують виявляти останки, що лежать під відкритим небом.

Тим часом прес-секретар Білого дому Джош Ернест заявив, що малайзійський лайнер був збитий ракетою, запущеною з території, контрольованої проросійськими сепаратистами. У зв'язку з цим Вашингтон звинуватив президента Росії Володимира Путіна в загибелі 298 людей з літака.

Літак «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що прямував за маршрутом Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. Захід і влада України заявляють, що літак збили проросійські бойовики за підтримки Росії. Москва свою причетність заперечує і покладає відповідальність на українську сторону.

XS
SM
MD
LG