Доступність посилання

ТОП новини

Угода з Австралією про цивільну поліцейську місію має бути ратифікована невідкладно – Порошенко


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Угода з Австралією про цивільну поліцейську місію має бути невідкладно ратифікована парламентом. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з прем’єр-міністром Австралії Тоні Ебботтом, повідомляє прес-служба українського глави держави.

«Прем’єр-міністр Австралії наголосив, що дуже важливо завершити процедуру ухвалення Угоди між Україною та Австралією про направлення австралійського персоналу до України у зв`язку з падінням літака «Малайзійських авіаліній» якомога швидше. Президент України поінформував прем’єр-міністра Австралії, що Угоду було підписано позавчора і одразу ж направлено до українського парламенту. Він також наголосив, що очікує невідкладного розгляду питання ратифікації цієї Угоди на позачерговому пленарному засідання Верховної Ради наступного тижня», – йдеться у повідомленні прес-служби президента України.

Позачергове засідання Верховної Ради, на якому обговорюватиметься ситуація щодо авіакатастрофи «Боїнга-777» на Донеччині, має відбутися 31 липня.

«Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що прямував за маршрутом Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. Захід і влада України заявляють, що літак збили проросійські бойовики за підтримки Росії. Москва свою причетність заперечує і покладає відповідальність на українську сторону.

XS
SM
MD
LG