Доступність посилання

ТОП новини

Афганістан: аудит президентських виборів зупинено


Голова Незалежної виборчої комісії Афганістану Ахмад Юсуф Нурістані
Голова Незалежної виборчої комісії Афганістану Ахмад Юсуф Нурістані

Аудит восьми мільйонів бюлетенів на президентських виборах в Афганістані зупинений на кілька днів. Про це повідомляє Незалежна виборча комісія цієї країни.

За словами голови виборчкому Афганістану Ахмада Юсуфа Нурістані, перерахунок голосів зупинений до завершення Курбан-байраму, свята, яке символізує закінчення священного для мусульман місяця Рамадан. Воно почнеться 28 липня.

Нурістані висловив сподівання, що тимчасове припинення перерахунку голосів дасть кандидатам на посаду президента Ашрафу Гані та Абдуллі Абдуллі час, щоб «залагодити їхні розбіжності».

Як повідомлялося, аудит президентських виборів в Афганістані розпочався 17 липня і займе три тижні.

Згідно з попередніми результатами виборчої комісії Афганістану, за Ашрафа Гані проголосували 56,44% виборців, тоді як за його суперника Абдуллу Абдуллу – 43,56%.

Голова виборчої комісії Афганістану пішов у відставку 23 червня після того, як кандидат Абдулла звинуватив його в підтасовуванні на користь Гані результатів другого туру виборів, що відбувся 14 червня. Політики вступили в політичний конфлікт після другого туру президентських виборів, оголошуючи кожен про свою перемогу і звинувачуючи один одного в маніпуляціях з голосами.

XS
SM
MD
LG