Доступність посилання

ТОП новини

Лисичанськ: мешканці знаходять нездетоновані снаряди, якими бойовики обстрілювали будинки


Невибухлі міни в Лисичанську охороняють від тварин
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:36 0:00

Нездетоновані снаряди у Лисичанську охороняють від тварин

Мешканці Лисичанська Луганської області знаходять у дворах своїх будинків снаряди з установок, якими бойовики обстрілювали житлові квартали. Про це вани повідомляють саперам з Нацгвардії та батальйону «Донбас».

«У нас тут такого «добра» повно. У сусідів у стіні ракета якась стирчить. Он валяється цей снаряд і ніхто не може нам пояснити навіть що воно таке. Хтось каже «Град», хтось «Бук». Більшість військових думають, що снаряд зі «Шторму». Зробили чергування – стоїмо коло цього снаряду цілодобово – собак відганяємо, поки не знешкодять», – розповідає Радіо Свобода мешканець Лисичанська Михайло.

Спеціалісти-сапери зазначають, що знешкоджувати снаряди наразі змоги немає, адже дуже багато завдань. Втім, на карті позначають всі місця, де знаходять міни і снаряди, які не спрацювали.

«Найкраще було б цю міну підірвати. Але тут житловий квартал. Радіус враження? Я думаю, десь близько 200-250 метрів тут просто може бути зрівняно з землею», – говорить сапер Нацгвардії з позивним Грек.

За добу місцеві мешканці повідомили про знаходження у дворах вже восьми подібних боєприпасів, що не спрацювали.

За повідомлення РНБО, упродовж останнього тижня українські військові звільнили від бойовиків 10 населених пунктів. Йдеться про Дзержинськ, Соледар, Карлівку, Нетайлове у Донецькій області, а також Лисичанськ, Сєверодонецьк, Попасне, Рубіжне, Ювілейний, Первомайське у Луганській області.

XS
SM
MD
LG