Доступність посилання

ТОП новини

У питанні санкцій проти Росії економічні інтереси другорядні – міністр фінансів ФРН


Міністр фінансів Німеччини Вольфґанґ Шойбле називає «другорядними» економічні інтереси своєї країни в питанні посилення санкцій проти Росії. Про це високопосадовець заявив на сторінках газети Bild am Sonntag.

Шойбле твердить, що був би поганим міністром, якби робив акцент на шкоді, якої санкції могли б завдати економічним інтересам Німеччини. Набагато більшу небезпеку інтересам ФРН несе можлива дестабілізація в Європі, ніж санкції, через які постраждають деякі галузі і компанії, вважає міністр.

Шойбле відзначає, що працюють і вже запроваджені санкції. «Факти свідчать самі: рубль втрачає в ціні, дефіцит бюджету Росії зростає, економічний розвиток залишає бажати кращого. Це бачить і російський президент», – цитує Bild am Sonntag слова міністра.

Раніше очільник зовнішньополітичного відомства Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр висловився за швидке ухвалення санкцій ЄС щодо російської економіки. За словами міністра, Німеччина готується до запровадження секторальних санкцій проти певних галузей російської економіки.

XS
SM
MD
LG