Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: змушені констатувати замовчування Місією ООН підривної ролі Росії


Українське МЗС загалом позитивно оцінює доповідь щодо ситуації з правами людини в Україні, яку Моніторингова місія ООН оприлюднила у понеділок. При цьому у МЗС наголошують, що «подеколи авторам не вдається повною мірою відобразити цілісну суть того, що відбувається».

«Оцінюючи важке становище на сході України, а також відзначаючи інтенсифікацію АТО, Місія уникає наголосу на першопричинах такої ситуації: активізації нелегальної діяльності незаконних озброєних формувань, їх відмові від запропонованого Президентом України Мирного плану, наданні Росією постійної підтримки терористам шляхом постачання зброї, військової техніки та найманців, продовженні терору щодо мирних жителів, викраденнях та мародерстві, а також зростаючій загрозі безпеці не лише України, а й регіону та світу, як це показала трагедія з літаком «Малайзійських авіаліній», – мовиться у повідомленні

У зовнішньополітичному відомстві зазначають, що змушені констатувати замовчування Місією ООН підривної ролі Російської Федерації.

«Розуміючи складність завдань, що стоять перед УВКПЛ у контексті забезпечення неупередженої об’єктивної оцінки ситуації в Україні, змушені констатувати замовчування Місією очевидної не лише уряду України підривної ролі Російської Федерації як у подіях на сході нашої держави, так і у погіршенні правозахисної ситуації у країні у цілому, що, на жаль, не знайшло цього разу належного відображення ні в доповіді, ні у прес-релізі з нагоди її оприлюднення. Апелюючи до «обох сторін», не помічати «третю» чи, скоріше, «першу», нам видається, як мінімум, недалекоглядним, якщо не небезпечним», – вважають у МЗС України.

Сьогодні голова місії Армен Арутюнян представив четверту доповіді щодо ситуації з правами людини в Україні Моніторингової місії ООН з прав людини. У доповіді йдеться, що із середини квітня станом на 26 липня на сході України було вбито щонайменше 1129 осіб і 3442 поранено. У документі також йдеться, що дії бойовиків призвели до беззаконня на сході України. Як наслідок, київській владі зараз надзвичайно складно стежити за дотриманням прав людини на територіях, які підконтрольні бойовикам.

XS
SM
MD
LG