Доступність посилання

ТОП новини

Росія називає санкції Японії «недружнім кроком»


Голова МЗС Росії Сергій Лавров
Голова МЗС Росії Сергій Лавров

Міністерство закордонних справ Росії називає оголошення Японією 28 липня додаткових санкцій проти Москви «недружнім і недалекоглядним кроком».

У коментарі, опублікованому на сайті МЗС, йдеться, що позиція Токіо заснована на «глибоко помилковому уявленні про реальні причини того, що відбувається в Україні».

У МЗС Росії заявляють, що неодноразові запевнення Токіо про намір продовжувати зусилля з розвитку відносин з Москвою – лише «ширма», що прикриває нездатність японських політиків вийти з «кільватера Вашингтона і проводити самостійну лінію».

Вчора Японія оголосила про намір запровадити проти Росії додаткові санкції у зв’язку із ситуацією в Україні. Санкції торкнуться рахунків фізичних осіб і груп, які безпосередньо були залучені в анексію Криму і посилення нестабільності на сході України, пояснили в уряді країни.

Крім того, Японія слідом за Європейським банком реконструкції і розвитку заморозить фінансування нових проектів у Росії, а також накладе обмеження на імпорт продуктів з Криму. Санкції набудуть чинності після схвалення уряду.

Після анексії Криму ЄС, США, Канада, Японія та інші країни запровадили персональні санкції щодо осіб у Росії, причетних до цих незаконних дій.

XS
SM
MD
LG