Доступність посилання

ТОП новини

ЄС має погодити нові санкції проти Росії


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Представники країн Євросоюзу, як очікується, сьогодні зберуться в Брюсселі, щоб обговорити пропозиції про нові санкції проти Росії через ситуацію в Україні. Санкції мають торкнутися фінансового, енергетичного й оборонного секторів.

Джерела в ЄС також повідомляють, що блок планує додати імена ще восьми осіб і трьох підприємств до списку санкцій за їхню ймовірну роль в українській кризі.

Імена мають оголосити 30 липня, коли їх опублікують в офіційному виданні Євросоюзу.

Напередодні видання The Wall Street Journal з посиланням на дипломатичні джерела повідомило, що ЄС планує додати до списку санкцій імені російських олігархів і два банки за підтримку бойовиків на сході України.

Згідно з повідомленням, ці заходи є частиною плану щодо посилення тиску на російського президента Володимира Путіна, якого США і ЄС звинувачують у підтримці сепаратистів на Донбасі. Росія такі закиди відкидає.

ЄС оголосив пізно ввечері минулої п’ятниці список з 15 фізичних і 18 юридичних осіб, проти яких запровадив санкції через ситуацію в Україні. Йдеться, зокрема, про голову республіки Чечня у Росії Рамзана Кадирова, керівника російської розвідки Михайла Фрадкова і керівника ФСБ Росії Олександра Бортникова.

Європейський союз, як і США й деякі інші країни, вже запроваджували низку санкцій у зв’язку з анексією українського Криму Росією й дестабілізацією в Україні. Першим етапом санкцій ЄС були політичні, другим, який час від часу розширюють дотепер, стали санкції стосовно фізичних і юридичних осіб із Росії й України, причетних до дестабілізації України.

Євросоюз, як і США, погрожують застосувати й третій етап таких санкцій, проти цілих секторів економіки Росії, якщо Москва не припинить дестабілізовувати Україну, але досі час від часу змінювали умови запровадження цього етапу і постійно уникали його.

XS
SM
MD
LG