Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії: санкції США – намагання «помститися за незалежну» політику Москви


Санкції США проти Росії ускладнять американсько-російські відносини і створять несприятливе тло для міжнародних відносин. Про це йдеться у повідомленні Міністерства закордонних справ Росії.

«Адміністрація США, напружено створюючи видимість «послідовності» у своїй нинішній поведінці, на ділі лише намагається уникнути відповідальності за трагічний розвиток подій в Україні. Не Росія, а київський режим і його заокеанські покровителі винні у кількості жертв серед цивільного населення у східних регіонах, яка зростає. У своїй пафосною прокурорської манері Білий дім, що прикриває криваву операцію київських військових, які всупереч всім міжнародним нормам докотилися до ракетних обстрілів мирних міст, продовжує висувати безпідставні претензії у нашу адресу», – мовиться у повідомленні.

Російська сторона звинувачує США, що запроваджуючи санкції, вони намагаються «помститися за незалежну» політику Росії.

«Складається враження, що американський тиск санкції, який перейшов тепер на секторальний рівень, переслідує єдину мету – помститися нам за незалежну і незручну для Вашингтону політику», – зазначають у МЗС Росії.

До списку нових економічних санкцій США проти Москви увійшли три російських банки – «Банк Москви», «Російський сільськогосподарський банк» і «ВТБ-банк», а також «Об’єднаної суднобудівної корпорації».

Нові обмеження США слідують за посиленням санкцій ЄС проти Росії, про яке у вівторок домовилися європейські лідери.

У спільній заяві президента Європейської ради та президента Єврокомісії мовиться, що нові, економічні санкції ЄС проти Росії стосуватимуться обмеження доступу російських банків до європейських фінансових ринків, запровадження ембарго на торгівлю зброєю, введення експортних обмежень на товари подвійного використання та обмеження доступу Росії до технологій у нафтовому секторі.

Європейський союз, як і США й деякі інші країни, вже запроваджували низку санкцій у зв’язку з анексією українського Криму Росією й дестабілізацією в Україні. Першим етапом санкцій ЄС були політичні, другим, який час від часу розширюють дотепер, стали санкції стосовно фізичних і юридичних осіб із Росії й України, причетних до дестабілізації України.

XS
SM
MD
LG