Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики обстріляли село біля місця катастрофи «Боїнга» – прес-центр АТО


Бойовики зранку обстріляли село Переможне Лутугинського району Луганської області, повідомляє прес-центр АТО.

«О 9:00 окупанти обстріляли з двох установок БМ-21 «Град» населений пункт Переможне Лутугинського району. Цим вони вкотре демонструють своє бандитське ставлення до України й до усієї світової спільноти», – йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці в мережі Facebook.

У прес-центрі антитерористичної операції наголосили, що таким чином бойовики не дотримуються вимог ООН і ОБСЄ про припинення вогню поблизу катастрофи «Боїнга-777».

За повідомленням, 31 липня війська, які беруть участь в активній фазі АТО, не ведуть бойових дій, окрім захисту власних позицій від нападу. «Проте найняті російськими терористами бойовики не дотримуються жодних міжнародних домовленостей та вимог», – заявили в прес-центрі.

Україна і Захід заявляють, що літак із 298 людьми на борту над Донеччиною збили проросійські бойовики за ймовірної підтримки Росії. Москва свою причетність заперечує.

Міжнародні експерти, серед яких, крім представників ОБСЄ, також є фахівці з Нідерландів і Австралії, не можуть дістатися на місце збитого літака. За даними РНБО, бойовики мінують територію довкола місця катастрофи і стягують туди важку техніку.

XS
SM
MD
LG