Доступність посилання

ТОП новини

Судовий процес проти Саакашвілі буде «прозорим і об’єктивним» – Ґарібашвілі


Прем’єр-міністр Грузії Іраклі Ґарібашвілі
Прем’єр-міністр Грузії Іраклі Ґарібашвілі

Судовий процес проти екс-президента Грузії Михеїла Саакашвілі буде «прозорим і об’єктивним». Про це заявив прем’єр-міністр Грузії Іраклі Ґарібашвілі.

Ґарібашвілі заявив це після того, як верховний представник ЄС із закордонних справ Катрін Аштон висловила стурбованість щодо справи, порушеної проти Саакашвілі минулого тижня.

Учора Михеїл Саакашвілі заявив, що кримінальна справа проти нього – це спроба обмежити його політичну активність і свободу пересування. Він заперечує звинувачення, висунуті проти нього.

Раніше цього тижня Держаний департамент США і чотири сенатори висловили занепокоєння справою проти колишнього президента Грузії.

Грузинська прокуратура порушила кримінальну справу проти екс-президента країни Міхеїла Саакашвілі. Як повідомила прес-служба прокуратури, справа порушена через перевищення повноважень, придушення антиурядових протестів у Тбілісі в листопаді 2007 року, а також «захоплення телеканалу «Імеді».

Аналогічні звинувачення були також пред'явлені кільком соратникам Саакашвілі, які перебували на високих державних посадах у 2007 році. Заява була зроблена після того, як Саакашвілі не з'явився в Генеральну прокуратуру, куди він був викликаний на допит 28 липня.

Саакашвілі залишив Грузію в кінці минулого року після того, як закінчився його другий президентський термін.

XS
SM
MD
LG