Доступність посилання

ТОП новини

Серед затриманих СБУ під час АТО 10 росіян і 1 німець – Центр громадянських свобод


Станом на 30 липня у кримінальних провадженнях, досудове розслідування у яких здійснюється слідчими органів безпеки, затримані 10 громадян Росії й один громадянин Німеччини. Усім обрали запобіжних захід у вигляді тримання під вартою. Про це йдеться у відповіді СБУ на запит Центру громадянських свобод щодо затриманих під час проведення АТО іноземців, повідомляє центр на своїй сторінці у Facebook.

Як йдеться в листі, четверо із затриманих підозрюються у створенні терористичної групи чи терористичної організації, двоє – у шпигунстві, двоє – в незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, по одному – у посяганні на територіальну цілісність, диверсії, масових заворушеннях, ще один – у незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами та масових заворушеннях одночасно.

При цьому, як ідеться у відповіді СБУ, військовослужбовці строкової служби Збройних сил Росії не затримувались. Хоча раніше відповідні повідомлення були, зокрема, на сторінці координатора руху «Інформаційний спротив» Дмитра Тимчука.

СБУ надала відповіді не на всі поставлені питання, заявили в центрі. Зокрема, невідомим залишається, які саме суди та в якому режимі (відкритому чи закритому) обирали для цих осіб запобіжний захід.

XS
SM
MD
LG