Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародні експерти повернулися на базу після роботи на місці катастрофи «Боїнга» – Порошенко


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Група інспекторів у складі восьми представників ОБСЄ, двох представників Австралії і двох представників Нідерландів виконала свої функції на місці падіння збитого авіалайнера «Малайзійських авіаліній» у Донецькій області й повернулася у безпечну зону до місця базування.

Як повідомляє прес-служба президента України Петра Порошенка, про це глава Української держави повідомив головам урядів Нідерландів й Австралії Марку Рютте і Тоні Ебботту під час телефонних розмов.

«Місія успішно здійснена», – поінформував Порошенко.

Президент також повідомив про ратифікацію Верховною Радою угод з Нідерландами про міжнародну місію захисту розслідування обставин падіння малайзійського літака і з Австралією про направлення австралійського персоналу в Україну для розслідування.

«З 1 серпня на місці будуть працювати фахівці цивільної поліцейської місії. Важливо, щоб бойовики дотримувались рішення про припинення вогню в радіусі 20 кілометрів так само, як це здійснюють сили антитерористичної операції», – йдеться в повідомленні.

Раніше в Організації з безпеки і співпраці в Європі повідомили, що її спостерігачі у супроводі нідерландських і австралійських експертів змогли дістатися місця трагедії малайзійського літака на Донеччині вперше за майже тиждень.

У прес-центрі АТО раніше повідомили, що 31 липня війська, які беруть участь в активній фазі АТО, не ведуть бойових дій біля місця падіння літака, окрім захисту власних позицій від нападу. Водночас, за повідомленням, бойовики обстрілюють населені пункти біля місця катастрофи.

Міністр закордонних справ Австралії Джулія Бішоп заявила, що на місці катастрофи «Боїнга-777» можуть залишатися 80 тіл загиблих.

Україна і Захід заявляють, що літак із 298 людьми на борту над Донеччиною збили проросійські бойовики за ймовірної підтримки Росії. Москва свою причетність заперечує.

XS
SM
MD
LG